Mijn hele lijf schreeuwde tegen me: “Ga staan en vertel wat je voelt!”

Maanden geleden stond ik in het theater op, tijdens een groot seminar, tussen 600 andere ondernemers. Mijn hartslag ging als een gek. Ik voelde… Ik moest… Ik ging staan…

Mijn hele lijf schreeuwde tegen me: “Ga staan en vertel wat je voelt!”

Met een trillende stem en tranen in mijn ogen van vrijgekomen spanning deelde ik staande in het midden van al die andere ondernemers:


Ik geloof in God!
Ik hou van Hem!
Ik vertrouw op Hem.
Ik wil dat de kerk weer vol is.
Vol met mooie mensen die echt zichzelf mogen zijn.
Zonder oordeel.
Dat je mag geloven in dat wat er is.

Tijdens die dagen scheen God licht op mij en een groot deel van mijn leven welke ik niet zichtbaar liet zien.

Ik richt me volledig op zichtbaarheid. Ik deelde dus wat ik wilde delen online, omdat ik vind dat iedereen zichzelf mag zijn. Prachtig zoals je bent. Met jouw missie de wereld een stapje laten zetten. Een indruk achter laten, waar anderen mee verder mogen gaan.

Tsja, ik dacht dus dat ik alles deelde…

Ik liet mijn geloof in God nergens zien…

Tot op de dag van dit seminar. We deden een gezamenlijke meditatie. Ik stond er helemaal open voor. Tijdens een meditatie vroeg ik God er bij. Voor mij is dit dichterbij jezelf komen, tot je kern. Waarom ben ik op aarde? Een zoektocht in mijzelf samen met de stem en visioenen van God die op dat moment bij me binnen mogen komen.

Ik opende mijn ogen en dat waar ik altijd van dacht, ‘dat overkomt mij nooit’, gebeurde toch.

Ik zei letterlijk door de microfoon:
“Ik dacht dat ik kwam om mij en mijn bedrijf te verdiepen, maar ik moet heel wat anders gaan doen!”

Wat een spanning, wat een emoties, wat een vragen.

In het visioen zag ik Thijmen (eind januari 3, in mijn visioen 25 jaar) in een lege kerk… met maar een paar andere leeftijdsgenoten. Een groot, prachtig mooi gebouw, authentiek, hoge ramen waar Gods warme licht naar binnen scheen, maar het feest van samen geloven miste, dat was kil en koud.

Ze stonden daar maar… met hun schouders opgetrokken. Wat moeten we doen?

Mijn missie veranderde deze dag van ‘Vrouwelijke ondernemers laten zien zoals ze echt zijn’ naar ‘Leer anderen zichzelf te laten zien zoals ze echt zijn. Laat ze zichzelf omarmen. Hun leven, hun innerlijk, uiterlijk en ook juist hun geloof. Laat de kerken vol lopen’.

Wat er na het uit te spreken gebeurde.

Het was vrijdagmiddag 16:00 toen ik dit deelde. Het seminar was 17:00 afgelopen. We stonden op het punt het theater uit te lopen, de gang op. In de veronderstelling dat we naar huis zouden gaan.

Vervolgens gebeurde er heel veel hartverwarmends. Ik kreeg een kaart van mijn achterbuurvrouw in mijn handen waar op stond “God houd van jou en is heel trots op je! Heel veel zegen op je pad”.
Onderweg naar de hal werd ik door een andere vrouw aangehouden. Ze vertelde dat zij zo hard klapte en juichte toen ik het deelde, dat zij naar Hillsong in Amsterdam gaat en zich ook inzet in haar gemeente. Of ik een keer met haar mee wilde om ons geloof samen te beleven. (Thijmen en ik zijn in onze zomervakantie met haar mee geweest)
Er kwam een man naar me toe en vertelde me zijn verhaal met God, de kerk en ook hoe hij dit combineert in zijn onderneming.

Een andere vrouw zei tegen me “Mooi dat je dit durfde te delen. Prachtig. Ik geloof ook, maar ik ga niet naar de kerk. Ik geloof op mijn manier”. Ik vond het mooi wat ze deelde en bedankte haar. Ze vervolgde nog “Maar de kerken mogen niet verdwijnen, want de panden zijn zo mooi en ze herinneren me aan Hem. Ook loop ik in de vakantie altijd een kerk binnen” op dat moment schoten haar ogen vol. Ze werd geraakt door haar eigen woorden.
Ik herhaalde wat ze zojuist had gezegd. “Begrijp ik je goed dat je wil geloven op jouw manier en dus zonder kerkgebouw en gemeenteleden, maar ze mogen niet verdwijnen?” ze huilde en zei ja… Toen vervolgde ik “Ik ben bang dat als iedereen zo denkt als jij, dat dit toch gebeurt, dat was juist mijn visioen deze dagen…”

Zo stond ik nog een hele tijd in de hal van het theater. Na te praten met een ieder die gelooft. Ieder op zijn/haar eigen manier. Zoals zij dus zichzelf, samen met God zijn.

Dit beloofde ik mezelf

Nu zijn we 5 maanden verder. Ik beloofde mezelf een aantal dingen op het seminar:
1: Ga iedere week naar de kerk. Of het in je eigen gemeente is of in een andere gemeente kijkt hoe zij hier invulling aan geven, maar ga iedere week.
2: Sta open voor wat er op je pad komt. Wat je raakt. Waar je boos op wordt, omdat een ander dit niet doet en jij dit zo belangrijk vindt. Want God geeft je hints. Luister naar Hem.
3: Laat datgene los wat je tegenhoudt om te delen dat je in God gelooft en dat je naar de kerk gaat. God is belangrijk in je leven.
4: Onderzoek hoe je dit in je bedrijf vorm kan geven.

Nu is misschien je vraag: “Wat ga je nu doen!?” Die vorm is me nog niet geheel duidelijk.

Ik geloof wel dat mijn pad tot nu toe in zichtbaarheid middels fotograferen, middels kledingstyling en middels jezelf op social media laten zien met selfies en vloggen niet voor niks is geweest.
Het is helemaal niet iets ‘heeeel anders’. Het is verdieping. Het is commitment. Het is mijn liefde voor God, mijn naasten, broeders & zusters en mijzelf. Het is alles wie ik ben. Want zonder de kracht, de liefde en het vertrouwen in Hem was ik nu niet de Marieke die ik nu ben.

Mijn grootste droom?

Dat de kerken weer vol zitten! Vol met mensen die hun liefde in God willen voelen en durven te delen. Dit kan met elkaar tijdens het kopje koffie na de dienst én dus ook online.

Nu is het moment dat dit waardevolle deel van mij ook volledig zichtbaar is. Als ik dit uitspreek weet ik dat er een deur zal sluiten, maar ook dat er weer andere deuren open gaan.

Liefs

Wil je weten wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe? Lees over mij