“Als je een fotocursus gaat geven, wil ik ook!”

Geef jij ook een fotocursus?

Je kan een duwtje in een andere richting krijgen als je staat te netwerken, op een verjaardag zit, of (zoals ik in dit geval) genoot van een kopje thee na een kerkdienst.
Ik had een leuk gesprek met een gemeentelid. Ik ken hem niet zo goed, maar hij is ook geen onbekende.

Plots kwam daar die verrassende opmerking en vraag:
Over 1,5 maand gaan wij op vakantie. Nu heb ik langere tijd geleden een fotocursus gevolgd, maar ik zou het fijn vinden om even wat vragen te stellen, als soort opfrissing. Geef jij ook fotocursussen?

Mijn eerste spiegelreflex camera had ik op m’n 15e, dus met mijn 18 jaar ervaring kan ik heel wat uitleggen en tips of oefeningen meegeven.

We kwamen uit op 3 ochtenden van 2 uur om te bekijken waar hij tegenaan liep en wat ik hem kon meegeven. Superleuk!

Vrijwilligerswerk in de kerk

Na deze 3 ochtenden praatten we nog over mijn vrijwilligerswerk als fotograaf in de kerk.
Ik gaf aan dat ik dit wat wil gaan minderen, omdat het me tof lijkt om in de taakgroep jongeren te stappen om zo andere kwaliteiten van me in te zetten en te onderzoeken waar we kunnen verbeteren op het gebied van aanloop van jongeren/jong volwassenen.

Ik keek naar 2 gezichten… (man & vrouw deden samen deze opfriscursus). Enerzijds keken ze blij dat ik die motivatie heb voor dit vrijwilligerswerk in ‘onze kerk’. Tegelijkertijd voelde ik een bepaalde bezorgdheid, want wie legt dan nu de momenten vast in de kerk, juist nu we bezig zijn met een nieuwe website en Facebookpagina opzetten enz…?

Ik zei aan de hand van de bezorgde reactie gekscherend, “Anders moet ik maar meer fotocursussen gaan geven!” Ook juist voor mensen die het leuk vinden om af en toe onze kerk in beeld te brengen.

Impulsief of een te gek idee?

Tijdens een avondgebed legde ik dit bij God neer. Welke kant mag ik op bewegen in de zichtbaarheid van U? Welke weg mag ik gaan?
Ik pakte m’n notitieboekje van 2019 erbij. Ik las terug dat ik vaker schreef over workshops. Ook heb ik een tip gekregen om naar een event te gaan over workshops. Daarnaast zei iemand tegen mij “Als jij niet bij mijn coachingstraining in de groep zat was de energie heel anders”. Een ander zei een half jaar daarvoor “Ik dacht dat jij bij het team van de businesscoach hoorde, je bent zo open en hartelijk”. Dit schreef ik allemaal op en las ik nu terug.

Wat zou het een verrijking zijn als ik én de zichtbaarheid van God én mijn kennis en kunde door mag geven.
Natuurlijk is deze cursus niet alleen maar voor de mensen die in de kerk willen fotograferen.
Want dit deed ik 18 jaar geleden toen ik begon ook niet. Misschien is dit nu je dit leest wel een trigger, misschien helemaal niet.
Waar het om gaat is dat je weet hoe je je leven kan vastleggen. Want al die mooie herinneringen die jij in je hoofd terug kan halen, zijn zo mooi om tastbaar te hebben. Bijzondere momenten waar het misschien logisch was dat je een camera bij je had. Maar ook die alledaagse momenten die zo bijzonder zijn.

Ik zou het heel leuk vinden om mijn nieuwe camera wat beter te leren kennen en kunnen gebruiken. Zou jij het leuk vinden en tijd hebben om mij daar een keer mee te helpen?”

Wat fotografeer jij graag?

Die prachtige bloem die in bloei staat.
> Je bezoekje aan de dierentuin.
> Je partner en kind die samen donderjagen en in een deuk liggen.
> Die vakantie die je geboekt hebt.
> Je nichtje die vraagt of je haar met vriendje op de foto wil zetten.
> Je allerliefste huisdier.
> De sport waar je iedere week van geniet of naar kijkt bij iemand anders.
> Vrijwilligerswerk waar jij je met hart en ziel voor inzet.
Alle momenten die jouw leven een waanzinnig leven maken.

Ik wil mijn camera leren kennen

… 3 dagen later ontving uit compleet uit het niets een app:
“Hi Marieke!
Ik zou het heel leuk vinden om mijn nieuwe camera wat beter te leren kennen en kunnen gebruiken. Zou jij het leuk vinden en tijd hebben om mij daar een keer mee te helpen?”

Ik wil ook een fotografie workshop

Diezelfde avond zaten we bij elkaar met nog 12 anderen. Natuurlijk had ik al terug geappt, maar we hadden er op deze avond nog niet over gesproken. En daar kwam vanuit het niets een vraag van een ander die er die avond ook bij zat:
“Ik zoek eigenlijk iets voor mijn ontspanning en mijn hobby is fotografie, geef jij ook een cursus?” Daarop reageerde een ander: “Als je dat gaat doen, wil ik ook!”

Onderzoek, cursus, vorm, ontwikkeling…

Ik heb besloten om te onderzoeken (en ik hou van doen, dus mijn denken is waarschijnlijk kort hierin) hoe ik deze cursus ga vormgeven.

Voel je de behoefte in een fotocursus en wil je me graag meegeven wat je graag wil leren? Vertel me dat dan zeker in een reactie hieronder of via mail of app, want dan neem ik dat zeker mee bij de ontwikkeling van de cursus!

Je herinneringen tastbaar maken.

Hoe mooi zou het zijn als ik mijn kennis mag doorgeven en jij je leven na deze fotografiecursus helemaal vast kan leggen?!

Wil je graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen omtrent de fotocursus? Mail me je vragen of dat je graag een bericht ontvangt wanneer hier meer over bekent is en ik hou je op de hoogte! Blijf op de hoogte